Trianoni megemlékezés 2019. 06. 04.

Közzétéve: 2019-05-23 12:08:28

Hősök napja 2019. 05. 27.

Közzétéve: 2019-05-23 12:06:04

A Páduai Szent Antal Iskola, Művészeti iskolája felvételt hirdet!

Közzétéve: 2019-05-16 21:31:51

Herman Ottó országos környezetismereti verseny 2019

Az idei tanévben is megrendezésre került a Herman Ottó környezetismereti verseny. A három fordulós országos versenyen 665 harmadikos és 645 negyedikes tanuló vett részt. Az országos döntőt május 12-én rendezték a Budapesti Műszaki Egyetemen, amire az ország minden pontjáról, 110 harmadikos és 115 negyedikes tanuló jutott be. Nagy öröm számunkra, hogy kis iskolánkból 5 tanuló is kiérdemelte a döntőn való részvétel jogát, 2 harmadikos és 3 negyedikes.


A harmadik évfolyamról Tornai Tamara a 7.helyen és Trgel Attila a 6.helyen végzett. A negyedik évfolyamról Bárány Abigél a 3.helyet, Sághy Hanna a 4.helyet és Horváth Áron a 12.helyet szerezte meg magának.


Nagyon büszkék vagyunk rájuk! Köszönjük, hogy képviselték iskolánkat!


Szívből gratulálunk, ezekhez a remek eredményekhez! További tanulmányaikhoz sok sikert kívánunk!

Wittmann-né Peller SzilviaKözzétéve: 2019-05-13 12:16:41

Szeretettel várom leendő elsős diákjaimat!

Közzétéve: 2019-02-03 00:00:00

MFM-Projekt Ciklus-showt

Kedves Pedagógusok, Szülők (apukák is jöhetnek:), kedves érdeklődők!

Szeretném figyelmükbe ajánlani a 10-13 éves lányoknak szóló értékorientált, világszerte elterjedt, szexuálpedagógiai programot, az ún. MFM-Projekt Ciklus-showt, és a párhuzamosan futó magyarországi Fiúprogramot. 

A workshopból rövid ízelítőt németül vagy angolul itt láthat a program elindítójától :
https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=MTC2R9nsyL4

https://www.youtube.com/watch?v=qJfVTf1Xz9I


Szeretettel Várjuk Önöket május 2.-án 18- tól kb.19 óráig a piliscsabai Klarissza házba Ciklus-show(R) és Fiúprogram bemutatóra!

Minden kedves szülőre számítunk, hogy röviden láthassa, halhassa, miről is lesz szó a programon gyermekének, (illetve, hogy eldönthesse, szeretné e gyermekének a workshopot).

A gyerekek foglalkozása május 8.-án 13:30-tól lesz.

Kérem, hogy a lányok jelentkezési lapját küldjék vissza nekem e-mailben (csizmazia.kata@gmail.com), a fiúk jelentkezését pedig Király Zsuzsának (makiraly@gmail.com) május 2-ig vagy a szülői bemutatón is odaadhatják a 3500Ft/gyermek- összeggel együtt!

A részletek a itt olvashatóak:
Meghívó és információk szülőknek
Meghívó lányoknak
Meghívó fiúknak, tájékoztató szülőknek
Jelentkezési lap lányoknak
Jelentkezési lap fiúknak

Közzétéve: 2019-02-02 01:52:49

MoonRide Folytatódnak a kinti kerékpáros edzések Piliscsabán!

Közzétéve: 2019-02-02 01:00:30

Téltemetés 2019

Március 5-én, húshagyó kedden hangos, zajos mulatság keretében űztük el a telet és zártuk le a farsangi időszakot a Hauck Iskolában. Máglyán égettük el a rossz tulajdonságokat, amiktől a gyerekek meg szeretnének szabadulni. A német nemzetiségi hagyományok mellett a magyar népszokás szerinti busójárás hagyományát is megismerhették a résztvevők. Amíg a gyerekek busó állarcban körbetáncolták a máglyát, addig a telet jelképező kiszebáb is elégett a tűzben. Reméljük, hogy ezzel sikerült a telet elűznünk és mostantól köszönthetjük a tavaszt.

Köszönjük a Német Kulturális Egyesület tagjainak és a Zajzon családnak, hogy idén is elkészítették az elmaradhatatlan farsangi fánkot, melyet nagyon jó ízűen fogyasztottak el a gyerekek és a résztvevő szülők.

Fasching ist vorbei
das Konfetti verbrannt
die Narren von gestern
sind die Asche von heut.

A képeket itt nézheti meg: GALÉRIA

Közzétéve: 2019-02-02 00:00:00

Kistérségi német szavalóverseny a Hauckban

2019. február 19-én iskolánk adott otthont a német vers- és prózamondó verseny kistérségi fordulójának. A kistérségbe tartozó iskolák közül a perbáli, a pilisborosjenői, a pilisszentiváni, a pilisvörösvári Vásár téri általános iskola és a Schiller Gimnázium delegálta a házi versenyek legjobbjait, mintegy 90 főt a Hauckba. A diákok hasonló korú társaikkal versenyeztek az 1-2., 3-4., 5-6., és 7-8. osztályos vers és próza kategóriában, valamint az alsó és a felső tagozatos diákok Mundart kategóriában. Ez utóbbi a magyarországi németek nyelvének, a hétköznapokban leegyszerűsítve csak svábnak nevezett nyelvváltozatoknak a megőrzését, ápolását, népszerűsítését szolgálja. A diákok településük nemzetiségi nyelvét tartják életben azáltal, hogy idős lakók segítségével megtanulnak egy-egy szöveget, amit a verseny zsűrije és más iskolákból érkezett társaik előtt előadnak. Örvendetes, hogy ebben a kategóriában mindig magas a versenyzők száma, és a színvonalas szövegmondások hatását az is emeli, hogy a versenyzők falujuk népviseletében jelennek meg. A hagyományos hajviselet, a rozmaringágak még eredetibbé tették az előadásokat. Annak ellenére, hogy a sváb nyelvi kategóriában induló valamennyi versenyző automatikusan továbbjut a megyei fordulóra, a zsűri a három legjobb alsós és felsős szövegmondót oklevéllel és könyvvel jutalmazta. Ugyanez járt a többi kategória dobogósainak is. A zsűri munkájában ezúttal iskolánk jelenlegi és korábbi dolgozói mellett Piliscsaba német nemzetiségi óvónői is részt vettek. A versenyt iskolánk tanulóinak tánca nyitotta, a versek és prózai szövegek elhangzása után pedig, amíg a zsűri értekezett, a diákok busó álarc készítésével töltötték az időt. Kívánjuk, hogy a nálunk tapasztalt jó hangulat és a nívós szavalatok jellemezzék a dunabogdányi megyei fordulót is!

A képeket itt nézheti meg: GALÉRIA

Közzétéve: 2019-02-01 00:00:00

Felsős farsang a Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskolában

A farsang időszaka minden évben vízkereszttől hamvazószerdáig tart. Ekkor kezdődik a húsvét vasárnapot megelőző 40 napos böjt. Ez az időszak már évszázadok óta a zenés, táncos mulatságok, a tavaszvárás ideje.

Iskolánkban is minden évben megrendezésre kerül a farsangi mulatság, idén február 15-én, pénteken volt. Az alsósok ünnepsége délelőtt, a második tanítási óra után kezdődött, a felsősöké délután háromtól hatig tartott. A délutáni program nagyon változatos volt; először minden osztály előadhatta a táncórákon már begyakorolt nemzetiségi táncokat. Ezt követően az osztályok közötti versenyek kezdődtek. Az ötödik a hatodik osztállyal, a hetedik a nyolcadikkal mérkőzött meg négy versenyszámban kétszer. Az első versenyben az nyert, aki többet tudott ugrani ugrókötéllel. A második és a harmadik versenyszámban az ügyesség számított; egy vízzel teli edényből kellett szájjal almákat kiszedni, majd egy madzagról kellett fánkokat leenni.  A negyedik versenyszám pingpong játék volt; az nyert, aki egy perc alatt többször tudta belepattintani a pingpong labdát egy félig megtöltött pohárba. A versenyszámok összesítésében a nyolcadik osztály lett az első helyezett, az ötödikesek a második, a hetedik és a hatodik osztály a harmadik helyezést érte el. A versenyszámokat a táncos mulatság követte.

A büféről a diákok gondoskodtak, így édes és sós süteményeket is hozhattak a farsangi bálra, például: kókusz golyót, fánkot, sóspálcikát, meggyes és csokoládés süteményt, muffint.

Darvai Nimród és Ruskó Vince
6. osztály

A képeket itt nézheti meg: GALÉRIA

Közzétéve: 2019-01-31 20:33:29

Alsós farsang a Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskolában

Február 15-én délelőtt, iskolánkba is elérkezett a várva várt farsang napja.

Az első és a második órán tanultunk, koncentráltunk a tananyagra. Ezt követően osztályonként lesétáltunk a feldíszített tornaterembe. Ahogy átléptük a farsang helyszínének bejáratát megkezdődött a farsangi mulatság. A gyerekek nagy fantáziával készítették el a jelmezeiket. Volt csavarhúzó, katona, rendőr, hercegnő, róka stb. A jelmezes felvonulás után a terem egyik sarkában Erika néni és Éva néni játékokkal szórakoztattak minket. Ilyen volt például a lufifújó verseny. Persze a zenepult se volt üres, a székében egy tanár, Imola néni indította a zenéket. A tanítók és minden alsó tagozatos gyerek vidáman táncolt. A büfében finom sütemények és innivaló várt mindenkit.

Az összes diák nagyon jól érezte magát és a végére mindenki elfáradt. Boldogan mentünk haza, ezután a remek buli után.

Horváth Áron és Zsoldos Benedek
4. osztály

A képeket itt nézheti meg: GALÉRIA

Közzétéve: 2019-01-31 00:00:00

Eddzen szülő és gyerek egy időben, egy helyen!

ÚJDONSÁG PILISCSABÁN!

Anya - Apa - Gyerek(ek) ... ! Mozgás !

Eddzen szülő és gyerek egy időben, egy helyen!

* Erő-állóképességi köredzés 60 percben
* Teljes testet átmozgató gyakorlatsorok
* Változatos és pörgős órák dinamikus zene mellett
* Saját testsúlyos és eszközös feladatok is

Hetente két alkalommal várunk Piliscsabán, a Hauck Suli tornatermében! (cím: Piliscsaba, Templom tér 7.)

Hétfőn és szerdán 16:30-17:30-ig!
800 Ft/fő/alkalom

A terem befogadóképessége korlátozott, így bejelentkezés szükséges!

Ravasz Édua - okleveles sportedző
06 20 495 0744

Közzétéve: 2019-01-01 00:00:00

Karácsonyi Süteménysütés

Közzétéve: 2018-11-21 21:03:59

Márton nap 2018

Közzétéve: 2018-11-05 10:20:40

Moon Ride edzések

Közzétéve: 2018-09-19 20:17:29

Sportedzések

Közzétéve: 2018-09-07 21:38:28

27. Szüreti felvonulás és bál

27. Szüreti felvonulás és bál

Közzétéve: 2018-08-31 13:31:12

Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntő

Idén első alkalommal a Hauck iskolában működő MoonRide Kerékpáros Kör és a Deutsche Schule Alapítvány közös szervezésében került megrendezésre az Országos Mountain Bike Diákolimpia egyik Területi Döntője. A versenyen több mint negyven induló volt, akik különböző korosztályokban mérhették össze tudásukat. A helyezést elért versenyzők egyenes ágon bejutottak az Országos Döntőbe.

Hatalmas öröm és dicsőség, hogy több piliscsabai versenyző is kiváló eredményeket ért el:

Kohlhoffer Tímea U13 (lány)          I. helyezés

Simon Zsolt    U9 (fiú)                   I. helyezés

Széles Benedek U13 (fiú)               I. helyezés         

Zsoldos Benedek U11 (fiú)             II. helyezés

Hauck JNNÁI csapat U11                II. helyezés

Tancau Milán U13                         IV. helyezés

Ruskó Vince U13                           V. helyezés

Külön köszönet illeti meg a szülőket segítő támogatásukért, Polgármester urat, a Csaba-kert rendelkezésünkre bocsájtásáért, valamint Papp Zsolt Urat a Céh-Egylet használatának lehetőségéért.

Bízom benne, hogy mindenki jól érezte magát és jó élményekkel távozott! Jövőre újra találkozunk!

Ruskó András,
MoonRide

Közzétéve: 2018-05-16 07:12:20