Versenyek a Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskolában

A február nem csak a farsangi mulatságok ideje, hanem hagyományosan ekkor zajlanak a tanulmányi versenyek is. Február 11-én megtartottuk a német vers- és prózamondó versenyünket. A tanulók a tanáraik segítségével kiválasztott verseket lelkiismeretesen megtanulták. A zsűri a szöveghűséget és a szép kiejtést tartotta a legfőbb szempontnak. Az alsó tagozatosok közül a harmadik osztályos Mező Csaba szavalatát találták a legjobbnak, ő lett az első helyezett. A második helyezett a negyedik osztályos Hadnagy Ádám, a harmadik Fábián Panna, második osztályos tanuló lett.
Felső tagozaton első helyezést ért el Ruskó Zsófia ötödik osztályos tanuló, második Katona Noémi hatodik osztályos, harmadik Pintér Lilla ötödik osztályos tanuló lett.

A pilisszentiváni területi versenyre továbbjutóknak sok sikert kívánunk!

A Kazinczy Ferencről elnevezett verseny a szép, magyaros kiejtés, a kifejező felolvasás fontosságárra hívja fel a figyelmet. A házi forduló győztese Hadnagy Ádám lett, de dobogós helyet ért el a negyedik osztályos Szűcs András és a harmadik osztályos Szaszler Viktória Hanna.

Hadnagy Ádám felolvasását a pilisvörösvári területi verseny zsűrije is korcsoportjában a legjobbnak találta, gratulálunk az első helyezésért!

Az összes cikk